Archeosite en Museum van Aubechies-Beloeil

Rue de l'Abbaye, nr. 1y
7972, Aubechies
+32 (0) 69 67.11.16 www.archeosite.be Duits, Engels, Frans, Nederlands Prix standard adulte 9.50€ Add to Cart 
Commercial Descriptions

"De Archeosite stelt u een reis voor van 5000 jaar in ons verleden. Door een wandeling van twee uur in ons openluchtmuseum krijgt u een blik op het leven van de achtereenvolgende bevolkingen van onze streken. De verschillende reconstructies die volledig gemeubileerd zijn, werden opgetrokken op basis van de uitslagen van talrijke archeologische opgravingen.

De Prehistorie wordt geïllustreerd door woningen die u van het neolithicum tot de tweede ijzertijd brengen.

In de omgeving van een Gallisch huis kunt u ook de Gallo-Romeinse periode ontdekken. Die wordt uitgebeeld door een tempel, een necropool, een villa en een schuit (boot met vlakke bodem).

Van half april tot half oktober op zondag en feestdagen komt er leven in het domein, dankzij de ambachtelijke animaties (beenbewerking, weven, pottenbakken, smeden van ijzer, bronsgieten, Gallische kookkunst...).

Het laatste weekend van augustus is gewijd aan experimentele archeologie (militaire demonstraties, gladiatorengevechten...)."

Photos
Videos
Choose Distance
Hide Map
Les horaires
Open van 8/1 tot 21/12, van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 17 u.Van 2/4 tot 14/10, eveneens open op zondag en feestdagen van 14 u. tot 18 u.In juli en augustus, van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 18 u.; weekends en feestdagen van 14 u. tot 19 u.