Unieke activiteiten in Henegouwen

Ontdek al deze unieke activiteiten voor een leuke dag met het gezin of met vrienden.

PAIRI DAIZA

Pairi Daiza, met maar liefst 3 Michelin-sterren, is een bezoek meer dan waard.

Het Pairi Daiza-park, het pronkstuk van de provincie Henegouwen, is een attractie die u niet mag missen. Pairi Daiza werd in 2015 verkozen tot het mooiste park van België en Nederland en niet zonder reden: het park van 55 hectare is dan ook ongekend mooi. Beleef de natuur zoals u die nog niet eerder hebt gezien, met weelderige planten, bomen en bloemen uit de hele wereld. Ontdek Pairi Daiza en ontdek de wereld. Maak kennis met het erfgoed van de grootste beschavingen, bewonder de authentieke architectuur en ambachten van China, Indonesië, Thailand en vele andere streken. Ontmoet de 5000 dieren die er in harmonie samenleven. In de beste dierentuin van België en Nederland wordt u ondergedompeld in een unieke wereld, met de mooiste dieren van onze planeet. Maak kennis met Haohao en Xinghui, de twee beroemde reuzenpanda's van het park.

 

BATTLEKART

Hebt u altijd al in uw favoriete videogame willen spelen? De echte wereld combineren met de virtuele? Dat kan in BattleKart! VisitHainaut nodigt u uit om een van de origineelste activiteiten van België en de wereld te ontdekken! Daag uw vrienden dankzij de toegevoegde realiteit op een totaal nieuwe manier uit. Ga de strijd aan met uw tegenstanders op de vele circuits met behulp van extra wapens en bonussen. Aan boord van uw kart komt u in een videogame terecht. Deze bijzondere ervaring staat garant voor levensechte sensaties die worden gegenereerd door de ontelbare interacties tussen uw tegenstanders en de virtuele elementen. Voor een spectaculair uitje met vrienden, collega's of familie, is Battlekart de onbetwiste favoriet van VisitHainaut. Kom deze onvergetelijke belevenis ervaren!

Houdt u van karten? Ga dan naar Brussels South Karting!

ICE MOUNTAIN

Skiën in Henegouwen, dat kan! Bij IceMountain maakt u de mooiste afdalingen alsof u echt op wintersport bent. Beleef de echte sneeuw op een oppervlakte van 9000 m2, met twee indoorpistes voorzien van skiliften. U hebt geen skiuitrusting? Geen probleem! Bij IceMountain kunt u al het skimateriaal huren (ski's, skischoenen en stokken - snowboard & soft boots) zodat u de 210 meter aan verse poedersneeuw te lijf kunt gaan. Wilt u leren skiën of uw afdalingen perfectioneren? Ook dat kan bij IceMountain! Er zijn verschillende formules om (beter) te leren skiën of snowboarden, in de vorm van privé- of groepslessen die worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Maar IceMountain is meer dan een belevenis in de sneeuw! Probeer ook de onlangs geopende Skydive, bestorm de klimwand of doe een spelletje Paintball.

AIRSPACE INDOOR SKYDIVING 

Altijd al een parachutesprong willen maken? Daar hoeft nu geen vliegtuig meer aan te pas te komen ... En zelfs geen parachute! Maak de grote sprong zonder op te stijgen met de Airspace Indoor Skydiving, de best geperfectioneerde vrijesprongsimulator van Europa. Airspace, vlak bij de luchthaven van Charleroi, staat garant voor een unieke ervaring dankzij de windmachine die u in de lucht laat zweven. U krijgt vooraf uitleg en advies van de instructeurs zodat u voor enkele onvergetelijke momenten de wet van de gewichtloosheid kunt tarten. Als bewijs van deze bijzondere ervaring krijgt u uw eigen certificaat mee naar huis. Skydiven ... een adembenemende ervaring!

Wilt u zich eens de lucht in laten schieten? Dan mag u Skydive van IceMountain niet missen!


GOOLFY  

Speel een partijtje minigolf zoals u dat nog nooit hebt gespeeld! Goolfy laat u kennismaken met een nieuwe kant van een van de favoriete activiteiten van gezinnen of met vrienden. De lichtgevende omgeving met 3D-constructies staat garant voor een ongekende sfeer. Ontspanning en plezier verzekerd tijdens dit parcours van 18 holes.


SKYWALK  

 Hebt u geen hoogtevrees? Ga dan naar het panoramadek op 107 meter hoogte! De Skywalk van de meren van l’Eau d’Heure biedt een adembenemend zicht vanaf de twee glazen uitkijktorens. U gaat met de lift omhoog en eenmaal boven kunt u genieten van het eindeloze panorama op het Plate Taille-meer en op de meren van l’Eau d’Heure. Wandel over het glas ... het lijkt net alsof u in het luchtledige loopt! Een unieke belevenis, net als het uitzicht.


BELGIUM CABLE PARK

Midden in een prachtige groene omgeving vlak bij de Frans-Belgische grens, wordt de ogenschijnlijke rust verstoord door geschreeuw en gelach. U bent er! Welkom bij Belgium Cable Park. Hier kunt u waterskiën, wakeboarden of kneeboarden, allemaal met behulp van een kabelsysteem. Geniet van de mooie dagen om deze unieke sensatie te beleven! Liever niet het water in? Ook dan is het meer een ideale bestemming ... om te zonnen! Maar Belgium Cable Park, de attractie voor het hele gezin, heeft meer te bieden. U kunt er ook trampolinespringen (het uitzicht is uniek!) of een spelletje pingpongen. Een must see!

Houdt u van activiteiten in en op het water? Mis dan onze aanbiedingen bij de meren van l’Eau d’Heure niet, zoals The Spin Cable Park!

ECOPARK ADVENTURES 

Wat dacht u van de grootste tokkelbaan van België? Vlieg over het Lac d’Orient: een unieke sensatie. Ecopark Adventures in Doornik biedt een programma dat voor iedereen geschikt is. Met maar liefst 5 routes te midden van de bomen zit er altijd een passend parcours voor u bij! Er is ook een minipark voor kinderen om kennis te maken met deze bijzondere ervaring.

U houdt wel van een uitdaging? Bezoek dan ook Natura Parc, aan de meren van l'Eau d'Heure!