Wie zijn wij?

Creativiteit: wij bieden onze bezoekers unieke ervaringen, in het beschikbare aanbod en in onze manier van promoten. Henegouwen is een streek boordevol creativiteit en originaliteit.

Gezelligheid: Henegouwen is een gezellige streek met gezellige inwoners. Hartelijk, gastvrij, vriendelijk en open. VisitHainaut draagt deze kenmerken uit. U en wij zijn een!

Innovatie: VisitHainaut besteedt een groot deel van zijn toeristische promotie aan innovatie en aan de steun voor nieuwe ontwikkelingen in Henegouwen. In Henegouwen werken we samen aan morgen en dat doen we vanaf vandaag!

Ontdek de mooiste initiatieven van particulieren en bedrijven in Henegouwen. Mis niets van de mooiste en leukste bezienswaardigheden, activiteiten en beste adressen. VisitHainaut wil het dna van Henegouwen uitdragen door de helden van de streek en de mooiste troeven in de schijnwerpers te plaatsen.

 

Plezier: de activiteiten en evenementen waarvan wij de promotie verzorgen hebben alle als doel om plezier te verschaffen aan iedereen die eraan deelneemt. Of het nu om een intellectuele of fysieke activiteit gaat, plezier staat centraal bij de Henegouwen-experience.

Ontspanning: dankzij het grote en diverse aanbod heeft de provincie Henegouwen elke bezoeker een harmonieus kader te bieden.

Ontdekking: Henegouwen beschikt over talloze bezienswaardigheden, wat zorgt voor ongekende mogelijkheden om het landschap, de tradities of de bijzondere evenementen te ontdekken. Dankzij de promotie van VisitHainaut mist u geen enkel moment van het beste dat de provincie Henegouwen te bieden heeft.

 

De geschiedenis en de verhalen: Henegouwen is de provincie waar de geschiedenis en haar verhalen samenkomen. Door de sporen van het verleden werd onze provincie een land dat de herinnering van haar verleden vasthoudt. Herbeleef de grootste momenten en periodes van Henegouwen. Belforttorens, stadswallen, kathedralen, industrie, mijnen, steden en kanalen: stuk voor stuk bezienswaardigheden die VisitHainaut promoot zodat u niets mist van wat onze identiteit maakt. Dankzij onze promotie ontdekt u talloze mogelijkheden om uw eigen verhaal te schrijven, tijdens de mooiste momenten met familie of vrienden!

Eropuit in de natuur: De provincie Henegouwen beschikt over meer dan 48.000 hectare aan bossen en wouden. Toeristen kunnen bij ons genieten van prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en mooie wandel- en fietsroutes. VisitHainaut biedt de liefhebbers van activiteiten en dagjes uit in de natuur talloze mogelijkheden, en diversiteit is hierbij het kernwoord. Prachtige meren, vennen, parken, natuurcentra en bossen ... Henegouwen is niet voor niets een groene provincie. Tel hierbij nog onze streekproducten en de heerlijke keuken, en natuurlijk onze folklore, en u krijgt een goed beeld van het rijke aanbod van VisitHainaut.