Amazing Wapi - Les Mystères du Comte d'Egmont

Address: Plada, nr. 6<br>7890, Lahamaide

Telephone: +3268645155
Zet 30 juni met stip in je agenda! Die avond zakken de tovenaars af naar Elzele! Maar wist je, vóór je deelneemt aan de Heksensabbat, dat je niet heel ver daar vandaan, in Lahamaide, de Graaf van Egmont kunt ontmoeten?

Het evenement "De mysteries van de Graaf van Egmont" vindt plaats naar aanleiding van de 450ste verjaardag van de executie van de Graaf van Egmont in juni 1568. Hij werd geboren in het kasteel, waarvan enkel nog de vestingen overblijven, op 100 meter van het Ecomuseum van het Pays des Collines, en was generaal en staatsman van de voormalige Nederlanden. Zijn openbare executie op de Grote Markt van Brussel luidde het begin in van de tachtigjarige oorlog waarbij de bevolking in opstand kwam tegen de Spaanse koning.

De activiteiten gaan aan het eind van de voormiddag, om 11u30, en start in het Ecomuseum met een picknick met streekproducten. In de namiddag worden wandelingen (1.4 km) door het dorp georganiseerd waarbij je langs de vestingen van het kasteel en de kerk komt. Ook kom je alles te weten over de verborgen ondergrondse ruimtes van het kasteel, die de kasteelheren als ontspanningsroutes gebruikten.

Er staat eveneens een fietstocht (23 km) via Lahamaide, Elzele en Wodecq gepland die je, langs de knooppunten, meevoert naar de historische plekjes uit de streek. Daarnaast worden er tal van andere activiteiten voor families : spookverhalen, speurtochten, spelen en boogschieten, toverlantaarnshow van Magic Arts,… Vergeet niet om je mooiste 16e-eeuwse kostuum aan te trekken!

Om 16u30 lopen de activiteiten op hun einde en worden de bezoekers uitgenodigd om zich richting Sabbat te begeven.

http://www.hainauttourisme.be/content/amazing-wapi-les-mystères-du-comte-degmont